Woningmarkt Haarlem

De woningmarkt in Haarlem is net als in de rest van Nederland in sombere stemming. In de eerste drie kwartalen van 2012 verwisselden ongeveer 140 woningen minder van eigenaar dan in dezelfde periode van de drie jaren ervoor. Dit blijkt uit gegevens van Kadaster. Ook is aantal dagen dat een woning te koop staat opgelopen. De gemiddelde verkoopprijs daalde eveneens: van 2009 tot halverwege 2012 bleef de verkoopprijs redelijk stabiel. Daarna is de gemiddelde verkoopprijs van 266.500 gedaald naar 237700, wat neerkomt op een daling van 10,08%.

Haarlem-Noord goede cijfers

De daling in vraagprijs verschilt wel erg per buurt. Zo kan de daling in Haarlem-West en Haarlem-Zuid oplopen tot boven de 18% terwijl die in Haarlem-Noord relatief klein is (3% en minder). Voor het verkopen van je huis in Haarlem-Noord is het nu dus wél een goed moment.

Haarlemse startersregeling

De Rijksoverheid heeft per 1 januari 2013 extra geld beschikbaar gesteld waardoor Haarlem twee keer zo veel startersleningen kan verstrekken. De leeftijdsgrens hiervoor is wel verlaagd naar maximaal 35 jaar. Vanaf 8 maart kan iedereen die aan deze en de andere voorwaarden voldoet de starterslening aanvragen. Hierdoor kunnen meer starters makkelijker een woning kopen.

Woning kopen, verkopen of meer informatie

Wilt u meer informatie over uw financiën en de woningmarkt of het kopen/verkopen van uw woning in Haarlem-Noord? Neem contact met ons op. Bekijk ook ons woningaanbod.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s