WOZ-waarde van uw woning in Haarlem-Noord

Begin deze maand heb je waarschijnlijk de WOZ-beschikking op de mat gekregen. Wat is de WOZ-waarde, waar wordt hij voor gebruikt en wat kun je doen als je het niet eens bent met de WOZ-beschikking?

Wat is de WOZ-waarde?

WOZ staat voor ‘Waardebeschikking Onroerende Zaken’. De WOZ-waarde is de geschatte marktwaarde van je woning op de peildatum. Deze waarde verandert als er iets aan je woning verandert (zoals een verbouwing) maar ook de populariteit van de locatie van je woning en hoe goed je woning is onderhouden zijn van invloed op de WOZ-waarde. Deze wordt dus ieder jaar vastgesteld, waarvan je eind februari/begin maart de WOZ-beschikking krijgt.

WOZ-beschikking Haarlem-Noord

Waar wordt de WOZ-beschikking voor gebruikt?

De WOZ-waarde is vaak het uitgangspunt voor het verstrekken van (hypothecaire) leningen. Belangrijk dus dat de beschikking klopt. De WOZ-waarde is verder de grondslag voor:

  • onroerende-zaakbelasting
  • eigenwoningforfait
  • waterschapsheffing
  • erfbelasting (successierechten)

Wat als je het niet eens bent met de WOZ-beschikking?

Doe de WOZ-check. Als je het niet eens bent met de beschikking kun je een bezwaar indienen. Leef! Makelaars kan u helpen met advies of het maken van bezwaar. Meer informatie over  de waarde of het (ver)kopen van je woning? Neem contact op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s