5 tips voor het kopen van een huis in Haarlem-Noord

De huizenmarkt is momenteel een kopersmarkt, er staan veel huizen te koop in Haarlem en omstreken. Een mooi moment om in te stappen in de huizenmarkt! Overweeg je momenteel om een woning in Haarlem Noord te kopen? Dan hebben wij 5 goede tips voor je zodat je een goede keuze kunt maken!

5 tips voor het kopen van een huis in Haarlem-Noord

Wij hebben vijf tips samengesteld voor jou als huizenkoper zodat je je goed kunt voorbereiden op deze belangrijke keuze. Hieronder tref je ze aan.

  1. Overweeg wat je wilt: je hebt de keuze gemaakt voor Haarlem, en wellicht al specifiek voor Haarlem-Noord. De keuze waar je voor staat is een lange-termijnkeuze en die moet je goed overwegen. Denk dus goed na over je eigen wensen en eisen aan een huis. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de ligging, de buurt (in Haarlem Noord bijvoorbeeld Kleverpark, de Bomenbuurt, Planetenbuurt, Transvaalbuurt, Indische buurt, Vogelbuurt, Vondelkwartier en het Dietsveld), het type huis en natuurlijk de praktische zaken als grootte, aantal kamers en wel of geen tuin.Huis kopen in Haarlem
  2. Ken de buurt: op de kaart en via Google Maps kan een buurt er goed uitzien. In de praktijk zul je moeten uitvinden of dit ook echt zo is. Informeer je daarom goed bij eventuele bewoners, de gemeente, scholen en via makelaars.
  3. Informeer je goed: een huis kopen is een grote stap. Informeer je daarom goed over de zaken die op je af gaan komen. Dat kan bijvoorbeeld in een gesprek met een makelaar of hypotheekadviseur. Je krijgt niet alleen te maken met een hypotheek maar ook met verschillende soorten belastingen, verzekeringen en het onderhoud aan je woning.
  4. Ken je eigen financiële situatie: ga goed na hoe jouw financiële planning in elkaar zit. Bedenk niet alleen hoeveel je KUNT betalen aan maandelijkse hypotheeklasten maar ook hoeveel je WILT betalen. Het is vaak moeilijk om vooruit te plannen maar probeer een realistisch toekomst scenario te schetsen: wat zijn je kansen op inkomensgroei, krijg je hulp van ouders, komt er een erfenis en heb je kinderwensen? Al deze zaken hebben een grote invloed op jouw financiële planning.
  5. Overweeg alternatieven: iedereen kent de uitdrukking ‘op slag verliefd zijn’. Dat is vaak bij huizen ook het geval. Om een goede keuze te maken moet je echter meerdere opties overwegen. Alleen dan weet je of je een goede keuze hebt gemaakt en kun je vergelijken.

Meer weten of ga je een bezichtiging plannen?

Leef! Makelaars is de specialist in huizen in Haarlem Noord. Overweeg jij dus een huis te gaan kopen in Haarlem Noord? Neem dan in ieder geval vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen en een aantal bezichtigingen in te plannen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s