Starters op de woningmarkt

De woningmarkt begint aan te trekken voor starters. Woningen zijn betaalbaar, de rente staat laag en het woningaanbod is groot. Bovendien wordt huren steeds minder aantrekkelijk door het nieuwe woonakkoord dat niet gunstig uitvalt voor huurders. Hét moment om als starter de woningmarkt op te gaan?

“Huurders zijn starters”

De eerste Open Huizen Dag dit jaar, begin april, trok bijvoorbeeld opvallend veel huurders. Deze kwamen hier waarschijnlijk op af omdat het kabinet de huren marktconform wil maken. De stap van huur naar koop is daarnaast sowieso aantrekkelijk omdat de woningprijzen laag zijn en het aanbod groot.

Starters op de woningmarkt Altenastraat 16a Haarlem-Noord

Altenastraat 16a Haarlem-Noord, 150.000 k.k.

Starters: kopen goedkoper dan huren

The Amsterdam School of Real Estate heeft een onderzoek gedaan naar woonlasten. Hieruit blijkt dat een starter op dit moment zo’n 21% goedkoper uit is dan in 2009. In sommige regio’s liggen de woonlasten bij kopen bovendien al lager dan die van huren. Met de huidige markt en stijgende huren zou dit omslagpunt op termijn wel eens landelijk het geval kunnen zijn. Misschien is dit wel hét moment voor jou om een huis te kopen.

Een huis kopen als starter

Een huis kopen is hoe dan ook een proces waarbij je goed advies nodig hebt. Leef! Makelaars weet wat Haarlem jou als starter te bieden heeft en wat jouw mogelijkheden zijn op de woningmarkt. Wil je eens praten? Neem gerust contact met ons op. Kijk ook bij ons woningaanbod.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s