Huis verkopen in Haarlem: tips voor de presentatie

Als je kijkers krijgt voor je huis wil je dat ze zich thuis voelen. Dit betekent echter wel iets anders dan wanneer je vrienden over de vloer krijgt die zich bij jou thuis voelen. Vrienden vinden de persoonlijke sfeer juist prettig en zijn dol op jullie hond maar potentiële kopers knappen hier juist op af.

Bij Leef! Makelaars weten we hoe je je woning verkoopt en presenteert voor kijkers. Een paar tips voor wie kijkers krijgt:

Schoon en netjes

Een opgeruimde woning creëert ruimte en een goede sfeer. Dit zit in kleine en grote dingen, binnenshuis en buiten. Gelapte ramen, vrolijke plantjes, een frisse geur in huis. Berg zo veel mogelijk spullen op – een volle woning lijkt kleiner dan hij is. Besteed extra aandacht aan de badkamer (op deze glimmende, strakke oppervlaktes zie je vuil extra goed).

Onderhouden woning

Bijna elke woning heeft wel wat klusjes die zijn blijven liggen. Hoe meer van deze minpunten je verhelpt, hoe minder aarzeling de potentiële koper zal hebben. Denk aan klemmende deuren, een lekkende kraan, onafgewerkte plinten e.d.

Neutraal en uitnodigend

De kijkers voelen zich het best thuis als ze zich kunnen voorstellen dat zíj hier met plezier zouden wonen. Berg daarom al te persoonlijke spullen op, zoals foto’s en kleren en haal de was af. Zorg voor veel (zon)licht in huis, dat zorgt voor een aantrekkelijke sfeer.

Presenteren woning aan kopers Haarlem

Makelaar Haarlem

De verkopend makelaar is aanwezig bij bezichtigingen. Deze weet hoe hij de kijkers het best te woord kan staan; hij weet alle details van de woning en kijkers zullen eerlijker zijn dan naar verkopers.
Als je toch de kijkers zelf te woord staat, blijf dan op de achtergrond maar wees wel beschikbaar voor informatie. Geef ook weer niet te veel informatie maar verwijs de kijkers naar de makelaar voor informatie over bijvoorbeeld de prijs. Positieve ervaringen met de woning en de buurt zijn natuurlijk wel leuk om te vertellen.

Meer informatie over of hulp bij het verkopen van je woning? Neem contact op met Leef! Makelaars uit Haarlem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s