Wonen in Haarlem: wonen en de crisis

De financiële crisis heeft onze manier van wonen op verschillende vlakken veranderd. Ons inkomstenpatroon is veranderd waardoor we ook een ander bestedingspatroon moeten hanteren. Velen moeten op de kleintjes letten en proberen op veel vlakken te bezuinigen, bijvoorbeeld op energie en waterkosten. Spaargeld wordt meer gebruikt om schulden af te lossen, zoals (te) hoge hypotheeklasten, en ook eventuele extra inkomsten worden hiervoor aangewend.

Financiële crisis: kleiner wonen

Voor sommige mensen heeft de crisis op een nog ingrijpender manier invloed op het wonen. Veel hypotheken zijn gebaseerd op twee inkomens. Als één van beide partners zijn baan verliest, moeten ze mogelijk kleiner gaan wonen.

Anderen besluiten juist vanwege de gedaalde woningprijzen een huis te gaan kopen. Uit een eerdere blog bleek al dat het voor huurders steeds voordeliger wordt om te kopen in plaats van te huren.

Wonen inHaarlem: wonen en de crisis

Woningmarkt en echtscheiding

Een andere groep die veel last heeft van de crisis op de woningmarkt, zijn mensen die net zijn gescheiden of willen scheiden. De hypotheeklasten en onderwaarde zijn vaak reden om de scheiding uit te stellen. Scheiden ze toch, dan brengt dat niet zelden financiële problemen met zich mee.

In tijden van (financiële) onzekerheid is het belangrijk om weloverwogen beslissingen te nemen en niet te veel risico’s te nemen. Hierbij is het goed om hulp in te schakelen van een makelaar. In tijden van (financiële) onzekerheid is het belangrijk om weloverwogen beslissingen en niet te veel risico’s te nemen. Hierbij is het goed om hulp in te schakelen van een makelaar. Leef! Makelaars heeft goede kennis van de Haarlemse huizenmarkt en Haarlem-Noord in het bijzonder. Neem vrijblijvend contact op om te praten over je mogelijkheden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s